Valitsus ei jõudnud kolme Saaremaa valla ühinemises kokkuleppele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: SCANPIX

Valitsus arutas tänasel istungil kolme Saaremaa valla ühinemistaotlusi, kuid ei jõudnud kokkuleppele ning arutelu jätkatakse järgmisel istungil.

«Vägagi kahetsusväärsel kombel on meil viimasel hetkel tõstatunud valla nime küsimus. Vallad ise ja valla elanikud on seisukohal, et nad soovivad ühineva valla nimeks võtta Saaremaa vald. Valitsuses oli meil selle üle ebaproportsionaalselt pikk vaidlus,» ütles peaminister Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

«Kuna me taotleme valitsuse otsustes konsensust, siis paraku kokkuleppele ei jõutud. Kaks ministrit kohalolijatest ja üks minister kirjalikult väljendasid vastuseisu sellele nimele.»

Eelnõu kohaselt moodustatakse Kaarma valla, Kärla valla ja Lümanda valla ühinemise teel uus haldusüksus Saaremaa vald. Eelnõuga määratakse Saaremaa valla piirid ning muudetakse Saare maakonna valdade loetelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles