MTÜ kogub Ukraina konfliktis kannatava kaevanduslinna haiglale annetusi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rovenki haigla.
Rovenki haigla. Foto: MTÜ Ukraina Euroopa Integratsiooni Keskus

MTÜ Ukraina Euroopa Integratsiooni ja Arengu Edendamise Keskus kogub annetusi Luganski oblastis asuva Rovenki linna haigla toetuseks.

Venemaa piirist 50 kilomeetri kaugusel asuv Rovenki jääb praegu konfliktipiirkonda, mida laastavad terroristid. Sellistes konfliktides kannatavadki kõige rohkem just rahumeelsed elanikud, kelle kodusid hävitatakse, kelle lapsed on ohus, kes elavad pidevas psühholoogilises terroris ja saavad separatistide teele ette jäädes ka füüsiliselt vigastada.

MTÜ kutsub üles toetama relvastatud kokkupõrgetes kannatavaid Ida-Ukraina elanikke, kes kannatavad relvastatud kokkupõrgetes ja Venemaa agressiooni käes, ning annetama Rovenki haiglale raha vajalike ravimite, meditsiiniseadmete ja tarvikute ostmiseks. Haigla vajaduste nimekirjad algavad algavad MTÜ sõnul paarist sokkidest kuni meditsiiniseadmeteni.

Laekunud raha annab MTÜ üle haiglale ning teeb koduleheküljel kord nädalas ülevaate, mida osteti. Seal samas on võimalik näha ka pilte Rovenkist.

Annetusi saab saata järgnevale pangakontole:

MTÜ UKRAINA EUROOPA INTEGRATSIOONI JA ARENGU EDENDAMISE KESKUS

EE092200221058149158 / Swedbank

Selgitus: Rovenki

Suur osa Rovenki elanikest töötavad kaevanduses ja isegi noored, kes lõpetavad instituudi või ülikooli, tahtes saada näiteks programmerijaks, teevad kurba nalja, et nad lähevad programeerima labidaga ehk ikkagi lõpetavad tööl kaevanduses. Varem on Rovenkis saanud ka Eesti Välisministeeriumi arenguabi programmist tuge ettevõtluse arendamise programmi läbiviimiseks, et pakkuda sealsetele noortele rohkem võimalusi, kui töö kohalikus kaevanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles