Sepper: võrdõigusspetsialistide sooline võrdsus pole veel võimalik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper. Foto: Võrdõigusvoliniku kantselei

Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper ootab, et Eesti politoloogid uuriksid lähitulevikus põhjalikumalt, kuivõrd Eesti poliitiline süsteem toetab sugude võrdsust ja vähemuste esindatust erinevates esinduskogudes, mma kantselei soolise koosseisu kohta nentis volinik aga, et praegu ei ole selle teema spetsialistide hulgas piisavalt mehi.

«Kindlasti peaksime me uurima, kuidas on Eesti vene keelt kõnelev vähemus esindatud, võiksime vaadata ka usulisi vähemusi ja puuetega inimesi, hea sugude tasakaal ja vähemusgruppide esindatus on demokraatia lakmuspaber,» märkis Sepper Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

Oma kantselei soolise tasakaalu kallutatust puudutavale küsimusele vastates märkis Sepper, et kui asutus võtab tööle ainult ühe soo esindajaid, suunates pakkumised alates töökuulutusest ühe soo esindajatele, siis see on diskrimineeriv praktika. Kui aga värbamiste tulemused on sellised, et hea kvalifikatsiooniga kandidaate lihtsalt ei tule ja ollakse sunnitud tööle võtma ainult mehi või naisi, siis tuleb mõelda, miks see nii on.

«Soolise võrdõiguslikkuse teema pole olnud väga populaarne ja see on üldse üsna uus, ka naisi ei ole väga palju, meessoost spetsialiste on sellel teemal aga üksikuid, praegu ei ole võimalik nõuda soolise võrdõiguslikkuse teemaga tegelejatelt, et spetsialistide hulgas oleks sooline võrdsus – see ei ole lihtsalt võimalik,» märkis volinik ning avaldas lootust, et olukord muutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles