EL rakendab veel 33 Vene ja Ukraina isiku ja firma suhtes sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa välisministrid.
Euroopa välisministrid. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit rakendab veel 33 Vene ja Ukraina isiku ja firma suhtes sanktsioone seoses nende rolliga Ukraina kriisis, teatas ELi allikas neljapäeval.

Sanktsioone rakendatakse 15 üksikisikule ning üheksale firmale ja üheksale asutusele. Viimaste seas on näiteks Ida-Ukrainas tegutsevate venemeelsete jõudude isehakanud organid, ütles allikas.

ELi 28 liikmesriigi suursaadikud vaatasid läbi ühenduse eelmisel nädalal korraldatud tippkohtumise otsuse sanktsioneeritavate nimekirja laiendamisest. Avalduse kohaselt avaldatakse suursaadikute kohtumise otsused reede õhtul ELi ametlikus teatajas.

Praegu on nimekirjas 72 nime, kelle suhtes rakendatakse viisakeeldu ja varade külmutamist.

Allikate sõnul kohtuvad ELi riikide suursaadikud uuesti reedel.

Euroopa Liidu välisministrid leppisid teisipäeval kokku, et kiirendavad sanktsioonide kehtestamist. Välisministrid pöördusid ühtlasi Euroopa Komisjoni poole ettepanekuga valmistada juhul, kui Venemaa ei lõpeta Ukraina destabiliseerimist, ette jõulisemad majandussanktsioonid, mis võtaksid muu hulgas sihikule relva-, energia- ja rahandussektori.

Välisministrid langetasid otsuse pärast Malaisia reisilennuki allatulistamist 17. juulil Ida-Ukrainas. Katastroofis hukkus 298 inimest ja allatulistamises süüdistatakse piirkonna venemeelseid mässulisi.

Lääneriigid heidavad Venemaale ette mässu õhutamist ja Ukraina valitsusvastaste jõudude relvastamist muu hulgas õhutõrjesüsteemidega.

Venemaa tungis veebruari lõpus Ukrainale kuuluvale Krimmi poolsaarele ja annekteeris selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles