Avakov: Ukraina peaministri kohusetäitjaks sai Volodõmõr Groisman

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volodõmõr Groisman.
Volodõmõr Groisman. Foto: SCANPIX

Ukraina peaministri kohusetäitjaks nimetati senine asepeaminister Volodõmõr Groisman, teatas siseminister Arsen Avakov neljapäeva õhtul sotsiaalvõrgustikus Facebook.

Senine valitsusjuht Arseni Jatsenjuk astus neljapäeval ametist tagasi, protesteerides läänemeelse võimukoalitsiooni laialimineku vastu.

«Ma teatan oma tagasiastumisest seoses parlamendikoalitsiooni laialiminekuga ning valitsuse algatuste blokeerimisega,» ütles ärritatud Jatsenjuk parlamendis pärast seda, kui mitu parteid lahkus koalitsioonist Euroopalik Valik. «On vastuvõetamatu, et kitsaid poliitilisi huve eelistatakse valitsuse saatusele. See on moraalne ja poliitiline kuritegu.»

Jatsenjuk oli peaminister alates veebruari lõpust, kui president Viktor Janukovõtš tagandati võimult pärast kuid kestnud valitsusvastaseid meeleavaldusi. Tema tagasiastumine avab võimaluse korraldada kauaoodatud ennetähtaegsed valimised.

Omavahel tülitsev võimuliit lagunes lõplikult pärast endise poksitšempioni Vitali Klõtško erakonna Udar ja rahvuslaste formaalset koalitsioonist lahkumist.

President Petro Porošenkol on nüüd 30 päeva aega kuulutada välja parlamendivalimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles