USA: Venemaa annab Ukraina pihta piiriülest suurtükituld

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistid tankiga Donetski lähedal.
Separatistid tankiga Donetski lähedal. Foto: SCANPIX

USA-l on andmeid, et Vene relvajõud tulistavad oma territooriumilt üle piiri suurtükkidest Ukraina sõjaväe positsioonide pihta, ütles USA välisministeeriumi ametnik neljapäeval.

Moskva plaanib samuti tarnida Ida-Ukrainas tegutsevatele venemeelsetele jõududele raskemaid ja võimsamaid mitmelasulisi raketiheitjaid, ütles ministeeriumi asekõneisik Marie Harf luureinfole viidates.

Harfi sõnul on pärast Malaisia reisilennuki allatulistamist jätkunud relvade vool üle piiri Ukrainasse.

Lääneriigid süüdistavad 298 inimese elu nõudnud 17. juuli lennukatastroofis mässulisi ja Venemaad nende relvastamises muu hulgas õhutõrjesüsteemidega. Kolmapäeval tulistati alla kaks Ukraina hävitajat.

Venemaa on pärast lennukatastroofi jätkanud vägede koondamist Ukraina piirile ning mässuliste relvastamist, ütlesid USA kaitseallikad, kes aga ei kinnitanud, et Vene sõjavägi annab piiriülest tuld Ukraina positsioonide pihta.

Venemaa on viimase nädalaga suurendanud piiril asuvate vägede arvu 12 000 mehelt 15 000-le, ütlesid kaks anonüümsust palunud kaitseametnikku. Relvastust tuuakse Rostovi lähedale rajatud suurde baasi, mis tegutseb mässulisi teenindava logistika- ja väljaõppekeskusena, rääkisid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles