Prantsusmaa: Alžeeria lennukist ellujäänute leidmine on praktiliselt välistatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžiiri lennujaama lend AH 5017 ei jõudnudki.
Alžiiri lennujaama lend AH 5017 ei jõudnudki. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa transpordiminister teatas täna, et lennukivraki seisukorda arvestades on äärmiselt ebatõenäoline ja isegi välistatud, et keegi eile Malis alla kukkunud Air Algerie lennuki 116 reisijast võis õnnetuses ellu jääda.

Transpordiminister Frederic Cuvillier kinnitas, et Prantsuse relvajõud on teel õnnetuspaika. Lennuki pardal oli 51 Prantsusmaa kodanikku.

Kõige tõenäolisemalt juhtus õnnetus halva ilma tõttu, teatas Prantsuse siseminister. Tunde pärast lennuki kadumist leiti see lõpuks Malist.

«Me arvame, et lennuk kukkus alla ilmastikuolude tõttu,» rääkis Bernard Cazeneuve RTL raadiole, kinnitades, et see on praegu kõige tõenäolisem stsenaarium.

Samas ei ole uurijad siiski veel ka muid võimalusi välistanud. 

Õnnetuspaik Malis on 2012. aastast vahelduva eduga olnud separatistlike gruppide kontrolli all. Prantsuse sõjaväeametniku sõnul on aga lennuki allatulistamise tõenäosus väike, kuivõrd rühmitustel pole vastava võimekusega relvi.

Lennuki omaniku, Hispaania lennufirma Swiftairi avalduse kohaselt tõusis lend Burkina Fasos õhku kohaliku aja järgi 01.17 ning pidi nelja tunniga Alžeeriasse jõudma. Kõigest 40 minutit pärast õhkutõusmist kadus lennuk aga Põhja-Mali kohal radarilt.

Burkina Faso võimude sõnul palusid piloodid veerand tundi enne kontakti kadumist, et lennuk saaks tormi tõttu kurssi vahetada. Swiftair oli esimene, kes juhtunust oma ametliku versiooni edastas, ent nii Alžeeria, Nigeri kui Burkina Faso esindajad on hiljem jaganud vastukäivaid selgitusi.

Alžeerlaste sõnul oli lennukiga viimane kontakt kell 01.55 kohaliku aja järgi ehk 38 minutit pärast õhkutõusmist. Burkina Faso transpordiministri Jean Bertin Ouedrago sõnul anti kell 01.38 lennu juhtimine üle Nigeri Niamey lennujuhtimistornile.

Anonüümsust soovinud allikas juhtimistornis lükkas aga need väited ümber. Tema sõnul ei võtnud lennuk torniga kordagi ühendust, sest otsene lennutee läheb üle Mali, mitte Nigeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles