Separatistid takistavad lennukatastroofi uurimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina eriolukordade ameti ja Hollandi politseimissiooni teatel takistavad relvastatud separatistid Ukraina lennukatastroofi uurimist.

«Meil on endiselt väga raske surnukehade juurde minna, et säilmed kätte saada. Te kutsute neid terroristideks, minu jaoks on nad kriminaalid, kuid see on peaaegu sama,» ütles Hollandi politseimissiooni juht Jan Tuinder.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) teatel puuduvad neil andmed uurijate töö takistamisest. Ukraina ametnike väitel on uurijad aga lihtsalt ära aetud.

Täna toimetati Hollandisse kümnete ohvrite surnukehad. Riigi peaminister Mark Rutte sõnul tuleb 193 Hollandi kodaniku elu nõudnud lennukatastroofi süüdlased kohtu ette tuua.

«On erinevaid võimalusi. Üks võimalus on rahvusvaheline kriminaalkohus, kuid erinevatel põhjustel näib see vähem sobilik seda tüüpi olukordade ja kuritegude puhul,» ütles Rutte. «Esmalt peame välja selgitama, mis juhtus ja kes seda tegi.»

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaysia Airlinesi reisilennuk Boeing 777 kukkus alla 17. juulil Donetski oblastis. Kõik pardal olnud 298 inimest said surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles