Haapsalus töötanud Soome misjonär tapeti Afganistanis

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuliaukudega sõiduk, milles soomlannad viibisid
Kuuliaukudega sõiduk, milles soomlannad viibisid Foto: SCANPIX

Eile tapeti Afganistani lääneosas kaks Soome naist, kes töötasid seal rahvusvahelise abiorganisatsiooni koosseisus.

Üks hukkunuist oli Seija Järvenpää, teatas ajaleht Pohjalainen. Läänlased teavad Järvenpääd paarikümne aasta tagusest ajast, mil ta oli Eesti luterikiriku juures misjonitöö tegija, vahendas Lääne Elu.

Tapetud soomlannad töötasid Heratis Shar-e-Now piirkonnas rahvusvahelises humanitaarabiorganisatsioonis, teatas Soome luterikiriku rahvusvahelise abi organisatsioon Kansanlähetys oma veebilehel.

Mõlemad naised olid Afganistanis töötanud juba pikka aega, nad rääkisid vabalt kohalikku dari keelt ning tundsid hästi kohalikku kultuuri ja austasid seda.

Naised olid Afganistanis psühhiaatrilise abi andjad.

Seija Järvenpää oli täisajaga Soome misjonär Eesti luterikiriku juures aastatel 1994–1995 ja 1998.

«Meie ta siia kutsusime,» ütles EELK Lääne praost Tiit Salumäe. Järvenpää esimene suurem ettevõtmine Läänemaal oli Missio '94 ettevalmistamine. Hiljem juhendas ta praostkonna noortetööd. «Hästi avatud loomuga, suurte misjonitöö kogemustega inimene oli,» lausus Salumäe.

Hea peretuttavana teadis Tiit Salumäe lisada, et Seija Järvenpääl oli tõsine mure Afganistani pärast ning siiras soov neid aidata. «Sellepärast ta sinna poolteist aastat tagasi läkski,» lausus Salumäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles