Austraalia saatis sõdurid Malaisia reisilennuki hukukohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Malaisia reisilennuki allakukkumiskohta Ida-Ukrainas suunduvad lisaks politseinikele ka Austraalia sõjaväelased, teatas Canberra täna, rõhutades, et tegemist on humanitaaroperatsiooniga.

Euroopasse on saadetud juba 90 Austraalia politseinikku ning Canberra peab Kiieviga läbirääkimisi veel 100 julgeolekutöötaja saatmiseks, kellest osa kuuluvad ka riigi kaitsejõududesse. Austraallased võtavad osa rahvusvahelisest missioonist, mille põhieesmärk on leida üles hukkunute surnukehad ning need kodumaale toimetada. Samuti võetakse sündmuskohalt kaasa lennuki rusud.

Osa saadetavatest isikutest on relvastatud, ütles Austraalia peaminister Tony Abbott.

Allakukkunud Boeing 777 peal oli 28 austraallast ning üheksa Austraalia püsielanikku. Abbott on suhtunud Malaysia Airlines'i lennu MH17 allatulistamisele järgnenud separatistide tegevusse sündmuskohal äärmiselt kriitiliselt.

Peaministri sõnul on ta seoses lennuõnnetusega kaks korda vestelnud Vene presidendi Vladimir Putiniga, kes avaldas austraalia rahvale kaastunnet ning toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles