Kohtunik otsustab Eesti piraadiküttide passide tagastamise 30. juulil

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti konsul Indias Margus Särglepp
Eesti konsul Indias Margus Särglepp Foto: Tairo Lutter / Postimees

India magistraadikohtu kohtunik otsustab Eesti piraadiküttidele passide tagastamise kolmapäeval, 30. juulil.

Hetkel käib aktiivne ettevalmistus, et Eesti kodanikest piraaditõrjelaeva meeskonnaliikmed saaksid võimalikult peatselt Eestisse naasta, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Meeste advokaat on magistraadikohtule esitanud taotlused, et mehed oma passid ning muud isiklikud asjad ja kautsjoniks makstud raha kätte saaksid. Kohtunik ütles, et langetab taotluste üle otsuse kolmapäeval, 30. juulil.

Kui mehed on oma passid kätte saanud, peavad nad esitama väljasõiduloa taotluse. Kui kaua taotluse menetlus kestab, sõltub India vastavatest ametiasutustest.

Eesti saatkond Indias on jätkuvalt tihedas kontaktis nii meeskonnaliikmete kui advokaadiga, India ametivõimude ning oma Suurbritannia ja Ukraina kolleegidega. Tamil Nadus viibib ka meie konsul Margus Särglepp, kes on asjaajamist puudutava sujumisel toeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles