Venemaal sõitis purjus veokijuht surnuks rahusaadikust ameeriklase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ron McGerity.
Ron McGerity. Foto: Ron McGerity

Venemaal sõitis purjus veokijuht surnuks ameeriklase, kes rändas jalgratta seljas rahusõnumit levitades ümber maailma, teatas eile politsei.

Rohkem kui 120 000 kilomeetrit 15 aasta jooksul läbinud ja 61 riiki külastanud 60-aastase Ron McGerity elutee sai läbi neljapäeval ühel Venemaa keskosa külateel.

Ivanovo oblastis võtsid politseinikud kinni mehe, kes oli purjus peaga ameeriklase alla ajanud ja sündmuskohalt põgenenud.

McGerity alustas oma heategevusprojektiga 1998. aastal. Selle aasta alguses oli ta rännanud muu hulgas Saksamaal, Poolas ja Tšehhis, kuid mees on pedaale sõtkunud ka näiteks Lõuna-Koreas ja Jaapanis.

Mees tegi viimased postitused Facebooki küljele teisipäeval, millel ta poseerib Lenini mausoleumi ees ja mitmete teiste vaatamisväärsuste juures pealinnas Moskvas. On teada, et kolmapäeval oli mees Kostromas, kus kohtus linnapea ja teiste ametnikega ning tegi linnas ekskursiooni. Hommikul mees lahkus.

«Ta reisis täiesti üksi,» kinnitas Kostroma võimude eestkõneleja.

Varem sel kuul esines ameeriklane Novgorodi raadios, kus väljendas vene, inglise ja prantsuse segakeeles suurt armastust Venemaa vastu. Teada oli, et rahusaadikul on kavas sel aastal külastada Astrahani linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles