Ukraina parlament hääletab Jatsenjuki tagasiastumise üle neljapäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk tegi tagasiastumisotsuse teatavaks emotsionaalses kõnes.
Arseni Jatsenjuk tegi tagasiastumisotsuse teatavaks emotsionaalses kõnes. Foto: SCANPIX

Ukraina parlament tuleb neljapäeval kokku erakorralisele istungile, kus otsustatakse, kas võtta vastu peaminister Arseni Jatsenjuki ootamatu tagasiastumisavaldus ning peetakse nõu riigi idaosas 298 inimese elu nõudnud lennukatastroofi uurimise teemadel.

Jatsenjuk teatas tagasiastumisest neljapäeva õhtul parlamendi ees peetud emotsionaalses kõnes, kus kinnitas, et teeb seda pettumusest, mille põhjustas koalitsiooni suutmatus olulisi otsuseid vastu võtta ja lõpuks selle lagunemine.

Tema tagasiastumise peab kinnitama parlament. President Petro Porošenko teatas aga eile hilisõhtul tehtud avalduses, et loodab jätkata koostööd nii Jatsenjuki kui teiste tema kabineti ministritega.

Eile helistasid Porošenkole ka Rahvusvahelise Valuutafondi juhi Christine Lagarde ning USA asepresident Joe Biden ja arutasid nii Ukraina idaosa kui valitsuskriisi probleeme. Biden väljendas Porošenko teatel Washingtoni valmisolekut aidata Ukrainat reformide läbiviimisel. Lagarde'ile kinnitas president aga, et Ukraina on valmis täitma oma kohustusi fondi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles