Gaza islamistid taasalustasid rakettide tulistamist Iisraeli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Islamiliikumine Hamas teatas mitme raketi tulistamisest Gaza sektorist Iisraeli pärast seda, kui 12-tunnine humanitaarrelvarahu laupäeva õhtul läbi sai ja Iisraeli pakutud neljatunnine pikendamine tagasi lükati.

Hamasi relvastatud tiib Ezzedine al-Qassami brigaadid ütles kolmes eraldi avalduses, et tulistas kaks raketti Tel Avivi Iisraeli keskosas, viis raketti Nachal Ozi ja veel viis Ashkeloni. Viimased kaks asuvad Iisraeli lõunaosas.

Humanitaarrelvarahu kehtis kella 8-st hommikul 20-ni õhtul. Iisrael teatas veel selle ühepoolsest pikendamisest nelja tunni võrra.

Iisraeli julgeolekukabinet arutas samal ajal, kas jätkata Gaza sõjalist kampaaniat või kaaluda maailma üleskutseid vaenutegevus lõpetada.

8. juulil alanud Iisraeli sõjaline operatsioon Gazas on nõudnud juba rohkem kui tuhande palestiinlase elu. Surma on saanud ka 40 Iisraeli sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles