Holland: esimene MH17 lennukatastroofi ohver on tuvastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandis võeti surnukehad vastu riikliku mälestusteenistuse ja leinapäevaga.
Hollandis võeti surnukehad vastu riikliku mälestusteenistuse ja leinapäevaga. Foto: SCANPIX

Hollandi valitsus teatas eile, et kohtueksperdid tuvastasid ühe Ukraina lennukatastroofis hukkunu isiku.

Justiitsministeeriumi kinnitusel oli tegemist Hollandi kodanikuga ning tuvastamise järel teavitati kõigepealt tema perekonda ja kodupaiga linnapead.

Holland kaotas 17. juulil Malaisia lennukiga aset leidnud katastroofis 193 kodanikku ja juhib kõigi 298 hukkunu tuvastamist.

Osa surnukehadest on rahvusvaheliste vaatlejate ja uurimisgrupi teatel veel lennuki allakukkumispaigas Ida-Ukrainas, kuid 227 kirstu hukkunute säilmetega on juba toimetatud Hollandisse tuvastamiseks. Kindlalt ei saa enne kohtuekspertiisi öelda ka seda, kui paljude inimeste säilmed tegelikult Hollandisse jõudsid.

Uurijad hoiatasid, et kuigi tuvastamisega on seotud 200-liikmeline meeskond, võib kõigi ohvrite isikute kindlakstegemiseks kuluda kuid.

Lennuk tulistati Ida-Ukrainas separatistide kontrollitava piirkonna kohal alla, lääneriikide andmetel olid selle taga ilmselt Venemaalt relvastust saanud separatistid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles