Neli Soome noort jäi isetehtud alusega Helsingist Tallinnasse parvetades merehätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin Läänemerel pisiallveelaevaga sõitmas.
Venemaa president Vladimir Putin Läänemerel pisiallveelaevaga sõitmas. Foto: SCANPIX

Eile hilisõhtul sattusid Soome lahel merehätta neli noort meest, kes üritasid isetehtud alusega Helsingist Tallinnasse parvetada, idee leidsid nad sotsiaalvõrgustikust Facebook.

Mehed asusid teele eile keskpäeva paiku ning olid õhtuks jõudnud umbes 20 kilomeetri kaugusele rannikust, siis aga ütles üles paadimootor, kirjutab Iltalehti.

Nad viibisid väga halva mobiilileviga piirkonnas, mis tõttu kulus päästjatega ühenduse saamiseks ligi kaks tundi. Oma täpset asukohta nad öelda ei osanud, mistõttu saadeti neid otsima piirivalve päästekopter ja kaks patrullkaatrit.

Mehed leiti ja viidi tagasi maale. Päästjate sõnul oli kõigi tervis hea, ent olukord päris ohtlik – päike oli loojunud, mistõttu parve leidmine osutus väga keeruliseks ja mehed olid napilt veel mobiiltelefonide levialas. Ohtlikuks võinuks osutuda ka Soome lahe vilgas laevaliiklus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles