Kadõrov kehtestas lääneriikide liidritele oma sanktsioonid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov.
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov. Foto: SCANPIX

Ukraina kriisi tõttu Euroopa Liidu sanktsioneeritavate nimekirja jõudnud Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov teatas, et kehtestab vastukäiguna oma sanktsioonid ja koostas nimekirja inimestest, keda enam tema riiki ei lubata.

Agar sotsiaalvõrgustiku Instagramm kasutaja Kadõrov esines seal teatega, et Ukraina hädades on süüdi demokraatia toomise sildi all terrorismi toetavad Euroopa Liit ja USA ning lisas oma musta nimekirja.

«Kallid sõbrad! Terve maailm on olnud tunnistajaks Liibüa, Süüria, Iraagi ja Afganistani rahva tragöödiale. Ja nüüd ka Ukraina. Demokraatia toomise ettekäändel tapetakse neis riikides tsiviilelanikke, naisi, vanureid, lapsi, hävitatakse linnu ja pühapaiku. Otseselt vastutavad kõige toimuva eest USA ja Euroopa Liit.»

Nende juhid toetavad Kadõrovi sõnul terrorismi ning enamasti valatakse just moslemite verd. Seetõttu otsustas ta koostada oma nimekirja isikutest, kelle varad külmutatakse ja kellel on tänasest keelatud Tšetšeeni Vabariiki sisenemine.

Nimekirja kuuluvad USA president Barack Obama, Euroopa Komisjoni president Herman Van Rompuy, Euroopa välispoliitika esindaja Catherine Ashton ja Euroopa parlamendi president Martin Schulz. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles