Ilmar Raag väitles Kesk-Aafrika noortega kriiside haldamise teemal

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leitnant Ilmar Raag pärast väitlust Bangui noortega.
Leitnant Ilmar Raag pärast väitlust Bangui noortega. Foto: Kaitsevägi

Kesk-Aafrika Vabariigis teeniva kaitseväe kontingendi tõlk leitnant Ilmar Raag osales eile külalislektorina Bangui noorte väitluskoosolekul, kus rääkis noorte rollist kriiside haldamisel.

Leitnant Raagi sõnul tuli initsiatiiv tema osalemiseks väitluskoosolekul kohalikelt noortelt endilt, kes olid teada saanud, et Raag on olnud õppejõud ülikoolis. Samuti avaldasid nad ka soovi just sellisel teemal vestelda. Nii rääkiski Raag noortele nende endi vastutusest ja hinnangute olulisusest konfliktides ning ka vägivallatsükli ja kättemaksu ahela lõpetamisest ja andestamisest, teatas kaitseväe peastaap.

«See on üks osa minu tööst siin. Oleme siin ju selleks, et soodustada leppimise ja rahu protsessi ning see protsess omab igal juhul nii militaarset kui mittemilitaarset komponenti. Muuhulgas on kohalikud avaldanud soovi osaleda erinevates koolitusprojektides,» ütles leitnant Raag.

Raag lisas, et noored küsisid ka üsna palju küsimusi, peamiselt relvade äravõtmise kohta ja selle kohta, kuidas parandada kahe kogukonna läbisaamist.

Väitluskoosolek leidis aset Bangui 5. linnaosas, mis on pealinna suurim ning kus tegutseb ligi seitsekümmend noorteorganisatsiooni, neid püüab liita linnaosa noorte komitee. Kohalikul väitluskoosolekul osales ligi viiskümmend noort erinevatest linnaosa noorteorganisatsioonidest.

Eesti kaitseväelased teenivad Kesk-Aafrika Vabariigis alates mai algusest ning nende ülesanne on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Eesti kaitseväe jalaväerühma naaseb koju augustis.

Euroopa Liidu sõjaline operatsioon Kesk-Aafrika Vabariigis on kavandatud kestma kuni selle aasta lõpuni. Operatsioonil osalevad Prantsusmaa, Eesti, Hispaania, Holland, Luksemburg, Itaalia, Soome, Rumeenia, Poola, Saksamaa, Läti, Leedu, Ühendkuningriigid ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles