USA: Venemaa on tulistanud Ukrainasse rakette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi esindaja Marie Harf ütles neljapäeval briifingul, et Venemaa on tulistanud mässulistega võitlevate Ukraina valitsusvägede positsioone.
USA välisministeeriumi esindaja Marie Harf ütles neljapäeval briifingul, et Venemaa on tulistanud mässulistega võitlevate Ukraina valitsusvägede positsioone. Foto: SCANPIX

USA välisministeerium avaldas pühapäeval luurefotod, mis ametnike sõnul tõendavad Venemaa piiriülest raketituld Ukraina territooriumile.

Neljaleheküljeline memo sisaldab tulistamist ajavahemikus 21.-26. juulini, ütlesid ametnikud. Nende sõnul on ühel fotol näha, et raketid lendasid rohkem kui 11 kilomeetrit üle Vene-Ukraina piiri.

Välisministeeriumi kohaselt pärinevad fotod riiklikult luureülemalt (DNI).

USA välisministeeriumi esindaja Marie Harf ütles neljapäeval briifingul, et Venemaa on tulistanud mässulistega võitlevate Ukraina valitsusvägede positsioone. USA kaitseametnikud aga teatasid, et Moskva varustab venemeelseid separatiste relvastuse, muuhulgas raketiseadeldistega.

Venemaa välisministeerium nimetas reedel USA süüdistusi Moskva osalusest Ukraina konfliktis alusetuks laimukampaaniaks ning pani Ühendriikidele vastutuse verevalamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles