Iisrael: me ei tapnud koolis olnud palestiinlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kodudest lahkuma sunnitud lapsed.
Oma kodudest lahkuma sunnitud lapsed. Foto: SCANPIX

Iisraeli kaitsejõudude esindaja sõnul ei vastuta juudiriik 16 palestiinlase surma põhjustanud plahvatuse eest.

Neljapäeva pärastlõunal aset leidnud rünnak oli suunatud ÜRO Palestiina pagulasorganisatsiooni kooli vastu, milles varjusid kodudest põgenenud gazalased, kirjutas New York Times. Kolonel-leitnant Peter Lerneri sõnul lasid väed küll ekslikult ühe mürsu kooli siseõue suunas, ent tol hetkel polnud seal kedagi. Oma väite tõestuseks esitati ka video, milles drooni salvestatud pilt tühja siseõue pommitamist näitab.

Kui rünnak leidis aset kell 14.55 kohaliku aja järgi, siis Lerneri sõnul tulistati mürsk kella kahe ja nelja vahel. ÜRO pole seni suutnud kindlaks teha, kes rünnaku taga oli.

Nädalavahetusel üritati osapoolte vahel kasvõi ajutist rahu leida, ent seni on kõiki relvarahu tingimusi järjepidevalt rikutud. Täna hommikul kogunenud ÜRO julgeolekunõukogu mõistis vägivalla hukka ning kutsus mõlemaid osapooli viivitamatult rahu sõlmima.

Konfliktis on hukkunud 1023 palestiinlast ja 46 iisraellast. New York Timesi andmeil on Iisrael rünnanud Gazas 3289 sihtmärki, samal ajal kui Hamas on juudiriigi suunas tulistanud 2325 raketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles