Põhja-Korea ähvardas Valget Maja tuumarünnakuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un jälgib raketikatsetust.
Kim Jong-Un jälgib raketikatsetust. Foto: KNS/AFP

Põhja-Korea kõrge sõjaväelane lubas Pyongyangis peetud kõnes, et rahvavabariik on valmis nii Valget Maja kui Pentagoni tuumarelvaga ründama, süüdistades USAd piirkonnas pingete tekitamises.

Ähvardus tuli sõjaväe poliitbüroo juhilt Hwang Pyong-Solt, kes esines Korea sõja aastapäevale pühendatud suurel paraadil, edastas AFP.

Hwangi sõnul tekitavad pingeid Lõuna-Korea ja USA ühised õppused, mille käigus harjutati muu hulgas tuumavõimekusega lennukikandja paigutamist.

«Kui Ühendriikide imperialistid ohustavad riigi suveräänsust ja ellujäämist, tulistavad meie väed tuumalõhkepeadega raketid Valge Maja ja Pentagoni – kõige kurjuse allika – pihta,» lubas ta oma kõnes.

Selline retoorika pole midagi uut ning vaatlejate hinnangul on Põhja-Korea veel kaugel tuumarelva väljatöötamisest, kuid riik omab lühi- ja keskmaarakette, mis on võimelised tulistama nii Lõuna-Korea kui Jaapani pihta. Viimastel nädalatel on mitmeid raketikatsetusi ka läbi viidud.

ÜRO resolutsioonid keelavad Pyongyangil ballistiliste rakettide katsetused ning 17. juulil mõistis julgeolekunõukogu need ka taas kord hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles