Kolm ministrit täidavad Rõivase asemel peaministri ülesandeid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse liikmed Kadriorus
Valitsuse liikmed Kadriorus Foto: Erik Prozes / Postimees

Peaminister Taavi Rõivase puhkuse ajal täidavad sellel nädalal peaministri kohuseid keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kaitseminister Sven Mikser ja kultuuriminister Urve Tiidus.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas on 26. juulist 3. augustini puhkusel ning vastavalt peaministri asendamise korrale täidavad sel ajal valitsusjuhi kohuseid kolm ministrit.

Praegu täidab peaministri kohuseid Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kes võttis valitsusjuhi kohused üle laupäeval ja juhib valitsust täna õhtuni.

Teisipäeval on valitsusjuhi kohustes Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, kaitseminister Sven Mikser.

Kolmapäeval on peaministri kohusetäitja taas Pentus-Rosimannus.

Neljapäeval võtab peaministri kohustused üle reformierakondlasest kultuuriminister Urve Tiidus.

Reedel on peaministri kohustes jälle Pentus-Rosimannus ning laupäeval ja pühapäeval on valitsusjuht Sven Mikser.

Vastavalt valitsuse seadusele nimetab peaminister oma korraldusega kaks ministrit, kes asendavad peaministrit tema äraolekul. Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase esimene asendaja on koalitsioonipartneri erakonna esimees Sven Mikser ning teine asendaja Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Ministrite asendamise kord näeb ette, et kui ära on peaminister ning nii esimene kui ka teine asendaja, asendab valitsusjuhti vanim kohalolev minister. Valitsuse vanim minister on Reformierakonda kuuluv kultuuriminister Urve Tiidus (60).

Valitsusjuhti asendaval ministril on samad õigused ja kohustused mis peaministril. Erandina ei või peaministrit asendav minister esineda riigikogu ees valitsuse tagasiastumisavaldusega ega teha presidendile ettepanekuid ministrite ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles