Telegraph: EL karmistab Vene-vastaseid sanktsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel.
Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: Reuters

Briti päevaleht The Telegraph kinnitas allikale tuginedes, et Euroopa Liit karmistab sel nädalal märkimisväärselt Venemaa-vastaseid sanktsioone.

Kui veel reedel oli Washington ELi seni tagasihoidlike sammude pärast mures, siis juba homne päev võib tuua muutuse.

Selline käik tulenevat nädalavahetusest, kui president Vladimir Putin mitmele Saksa kantsler Angela Merkeli kõnele vastamata jättis. Teine diplomaatiline allikas kinnitas päevalehele, et Putini käitumine on aina murettekitavam, kuivõrd president on tujukas ja viimsegi koostöötahte kaotanud.

Kõvema käe poliitikat toetab ka fakt, et lennukatastroofist sõltumata relvastavad venelased jätkuvalt Ida-Ukraina mässulisi. 

Eelmisel nädalal lekkisid EList dokumendid, mis kirjeldasid sanktsioonide erinevaid tasemeid, tipnedes Vene energia- ja finantssektori tegevuse piiramisega. Kuigi plaanitavatest sanktsioonidest jääks ilmselt endiselt välja Prantsuse Mistralide leping, peaks olema tegu senisest tunduvalt karmimate tingimustega.

Euroopa Komisjoni esimehe Jose Manuel Barroso sõnul testitakse hetkel, kuidas liit tuleks toime Venemaa gaasita.

Uued sanktsioonid võidakse välja kuulutada juba homme või ülehomme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles