Saakašvilile esitati süüdistus ametiseisundi kuritarvitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili
Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili Foto: AFP / Scanpix

Gruusia ekspresidendile Mihheil Saakašvilile ja teistele endistele kõrgetele ametiisikutele esitati süüdistus ametiseisundi kuritarvitamises, teatas Gruusia peaprokuratuur esmaspäeval.

«Süüdistus ametiseisundi kuritarvitamises esitati Mihheil Saakašvilile, Vano Merabišvilile (endine pea- ja siseminister), Zurab Adeišvilile (endine justiitsminister), David Kezerašvilile (endine kaitseminister) ja Giorgi Ugulavale (endine Thbilisi linnapea),» teatas prokuratuur.

Ekspresident Saakašvili ei ilmunud esmaspäeval küsitlemiseks peaprokuratuuri, kes saatis 26. juulil kutse tema ema Guili Alasania kodusel aadressil.

«Antud etapil ei ole kättemaksuhimu vaibunud ning ma tõesti ei kavatse selles farsis osaleda ega saada põhjuseks Gruusia ja tema loomulike, demokraatlike liitlaste vahel pingete tekkimisele. Seda enam, kui see kutse on Vene Gazpromi suurima eraaktsionäri Ivanišvili otsene vastus minu aktiivsele Ukraina-abile,» ütles Saakašvili oma avalduses, mille ta avaldas Facebookis.

«Kui ma otsustan Gruusiasse naasta, ei peata mind ükski Vene oligarh, juriidilist tagakiusamist alustades teeb ta heameelt ainult ühele subjektile - Venemaale - ning tekitab probleeme kõigi meie traditsiooniliste liitlastega, mis arusaadavalt teeb mulle muret,» kirjutas ekspresident.

Prokuratuur kutsus Saakašvili, kes oma teise ametiaja lõppedes riigist lahkus, viimase nelja kuu jooksul teist korda tunnistajana ülekuulamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles