Mässulised: Ukraina armee hõivas osa katastroofipaigast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MH17 rusud.
MH17 rusud. Foto: SCANPIX

Ukraina armee võttis riigi idaosas oma kontrolli alla osa piirkonnast, kus 17. juulil tulistati alla Malaisia reisilennuk, teatasid venemeelsed mässulised täna.

«Ukrainlased võtsid osa katastroofipaigast oma kontrolli alla,» ütles isehakanud Donetski rahvavabariigi esimene asepeaminister Vladimir Antjufejev.

Ukraina armee teatel võitlevad valitsusväed separatistidega katastroofipaika ümbritsevate linnade pärast ning on sisenenud strateegilisse Šahtarskisse, mis asub hukupaigast umbes kümne kilomeetri kaugusel.

Mässulised on hoidnud Malaisia reisilennuki allakukkumispaika seni range valve all. Rühm relvastamata Hollandi ja Austraalia politseinikke olid ägeda tulevahetuse tõttu sunnitud kaks korda loobuma katsest jõuda katastroofipaika, kus seni mädaneb lageda laeva all osa katastroofiohvrite säilmetest.

Antjufejev kritiseeris Kiievit hukupaiga ründamise eest hoolimata rahvusvaheliste ekspertide plaanitud visiidist ning ütles, et valitsusvägede tulistamine «hävitab osa piirkonnast, kus asuvad lennuki rusud».

Antjufejev ütles, et mässuliste relvajõududel on «selg seina vastas» ning et sõjaline olukord kohapeal on «väga keeruline».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles