Ametnik: õnnetussurmade osas rasket nädalavahetust võis ette näha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Märjamaa-Koluvere maanteel 27. juulil 2014.
Liiklusõnnetus Märjamaa-Koluvere maanteel 27. juulil 2014. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

Siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna juhataja Priit Laaniste sõnul võis uppumis- ja õnnetussurmade osas rasket nädalavahetust ette näha.

«Suve kõige ilusamad nädalavahetused on ka varasematel aastatel õnnetussurmade rohkuselt silma paistnud. Varasematel aastatel on olnud kõige soojematel nädalavahetustel isegi viis uppunut, seekord oli kaks pluss üks ehk kaks uppus sel nädalavahetusel ja üks varasemalt uppunud isik ka leiti,» ütles Laaniste BNSile. «Selles osas oli kindlasti ette näha, et selline raske nädalavahetus võib tulla uppumiste poolelt, aga siia juurde tulid nüüd veel liiklussurmad, mida oli keskmisest rohkem,» lisas ta.

Laaniste sõnul ei saa siiski kõiki õnnetussurmasid otseselt ka kuuma ilmaga seostada. «Kindlasti uppumised ja kuumad ilmad on omavahel seotud, ilmselgelt oli ka ujujaid kordades rohkem kui tavaliselt,» sõnas Laaniste. «Kõige raskemad tegelikult on ikkagi nädalavahetused õnnetussurmade poolest ja just uppumiste poolest,» sõnas ta. «Siis on inimestel rohkem vaba aega, sõidetakse veekogude äärde, paraku tarbitakse päris palju alkoholi ka seal ja selliselt need tüüpilised surmade põhjused ongi,» ütles Laaniste.

Laaniste sõnul on tavaliselt nädala sees natuke rahulikum, kuid praegu on ka puhkuste aeg ja ujujaid on palju. «See kindlasti ei ole ainult Eesti probleem, välismeediast võib lugeda, et ka meie naaberriikides on uppumisi olnud rohkem kui tavaliselt,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles