Läti peaminister kahetseb justiitsministri tagasiastumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti justiitsminister Baiba Broka.
Läti justiitsminister Baiba Broka. Foto: www.tm.gov.lv

Läti peaminister Laimdota Straujuma ütles täna, et kahetseb justiitsminister Baiba Broka otsust tagasi astuda, kuid kavatseb selle rahuldada.

«Pean Brokat heaks ministriks ja kahetsen tema tagasiastumist,» ütles Straujuma ajakirjanikele pärast koalitsiooninõukogu istungit, lisades, et mõistab Broka otsust.

Straujuma sõnul ei ole ta Broka tagasiastumisavaldust veel saanud. Kui avaldus laekub homme, kavatseb peaminister selle enda sõnul kohe rahuldada, ent kui avaldus peaks viibima, tuleb Brokal jääda ametisse 10. augustini, kui Straujuma puhkuselt naaseb.

Justiitsminister Broka teatas täna otsusest ametist tagasi astuda. Broka tegi avalduse pärast seda, kui peaprokuratuur jättis jõusse põhiseaduslikkuse kaitse büroo (SAB) otsuse mitte anda justiitsministrile ligipääsu riigisaladusele. Samuti alustas kaitsepolitsei ministri tegevuse suhtes seoses riigisaladuse küsimusega täiendavat kontrolli.

SAB ei ole avalikustanud põhjusi, miks seitse kuud ametis olnud justiitsminister ei saa ligipääsu riigisaladusele.

Ministri sõnul langetas ta otsuse tagasi astuda pärast olukorra arutamist oma erakonnakaaslastega valitsusse kuuluvast rahvuslaste ühendusest.

«Mõeldes olulistele otsustele, mille läbivaatamine eeldab ligipääsu riigisaladusele, leian, et peaksin käituma vastutustundlikult,» ütles Broka, lisades, et kavatseb pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse, et saavutada Läti riigisaladustele ligipääsu andmise süsteemi parandamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles