Pihkva linnajuhid õpivad Eestis prügi käitlema

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud Pihkva oblastis.
Kohalikud Pihkva oblastis. Foto: Nils Niitra / Postimees

Et Pihkva linnajuhid Eesti jäätmemajanduse korraldamise kohta huvi tunnevad on riigikogu keskkonnakomisjoni esimehe Rainer Vakra sõnul tervitatav, sest Pihkva linna prügimäe nõrgveed reostavad Peipsi järve.

Keskkonnakomisjon tutvustab täna Pihkva linnajuhtidele Eesti jäätmemajanduse korraldamist, erilist tähelepanu pööratakse jäätmete põletamisele ja jäätmekütuse tootmisele, teatas riigikogu pressiteenistus.

Kohtumise käigus külastatakse Ragn-Sells ASi jäätmekütuse tootmise tehast ja Eesti Energia Iru elektrijaama jäätmeenergiaplokki.

Keskkonnakomisjon on varasemalt pihkvalastega arutanud Narva jõe ja Peipsi järve valgala ökoloogilisi probleeme.

Kohtumisel loodetakse anda uus impulss Kagu-Eesti, eriti aga Peipsi järve keskkonnaprobleemide lahendamiseks.

«Pärast tutvustavaid ekskursioone toimuvad arutelud, mille tähelepanu keskmes on seekord jäätmete ringlussevõtt ja prügist energia valmistamine. Kõne all on nii Eesti kui ka Venemaa jäätmemajanduse korraldus,» selgitas Vakra.

Keskkonnakomisjoni kutsel on täna Eestis külas Pihkva linnapea Ivan Tsetserski, Pihkva administratsiooni juht Igor Kalašnikov, Pihkva linna administratsioonijuhi asetäitja Valeri Volkov ja Pihkva administratsiooni piiriülese koostöö osakonna juhataja Kristina Kobõz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles