Allikas: Vene merevägi saab esimese Mistrali ettenähtud ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslaste Mistral-klassi dessantlaev 2009. aasta novembris Peterburi sadamat väisamas.
Prantslaste Mistral-klassi dessantlaev 2009. aasta novembris Peterburi sadamat väisamas. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Esimene Mistral-klassi helikopterikandja antakse Venemaa mereväele üle ettenähtud ajal - 2015. aastal, ütles Objedinjonnaja Sudostroitelnaja Korporatsija president Aleksei Tahmanov.

«Meil on lepinguga ette nähtud tähtaeg. Edasi küsimus - viimistlus ning relvastuse ja sidevahendite paigaldus, seda hakkame tegema oma tehastes. Me asume tööle sel aastal, 2015. aasta on meil üleandmise aasta. Kõik tööd püsivad graafikus,» ütles Rahmanov esmaspäeval raadio Ehho Moskvõ saates.

Prantsusmaa on lubanud hoolimata NATO riikide kriitikast anda esimese Mistrali üle oktoobris. Prantsuse võimud on öelnud, et laev tarnitakse Venemaale ilma relvastuseta.

Rahmanov avaldas veendumust, et Prantsusmaa ei tagane oma lepingulistest kohustustest.

«Prantslased oskavad väga hästi raha lugeda. Nad ei tee endale tünga. On võetud rahvusvaheline kohustus. Igasugused sanktsioonid on veel üks moodus vabakaubanduse põhimõtetest mööda hiilimiseks ja enesele mingite täiendavate eeliste välja kauplemiseks,» ütles Rahmanov.

Kahe helikopterikandja müük Venemaal on pärast Venemaa agressiooni Ukraina vastu sattunud NATO, USA ja mitme teise alliansi liikmesriigi kriitika alla. Laevad valmivad Prantsusmaa Saint-Nazaire'i laevatehases ja tehingu hinnaks on 1,2 miljardit eurot.

Leping allkirjastati 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles