Baltimaade ministrid arutavad seakatku leviku tõkestamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti, Läti ja Leedu põllumajandusminister arutavad täna Vilniuses koos Poola delegatsiooniga võimalusi, kuidas tõkestada sigade aafrika katku levikut regioonis.

Põllumajandusministrid kaaluvad, kas Euroopa Komisjonilt on vaja küsida seakatku leviku tõkestamiseks lisavahendeid, ning arutavad võimalikke toetusskeeme seakasvatajatele ja koostöö tõhustamist Valgevenega katku leviku tõkestamisel, teatas põllumajandusministeerium.

Sigade aafrika katku juhtumeid on juulis diagnoositud nii Lätis, Leedus kui Poolas. Eestis haigust seni diagnoositud ei ole, kuid 40 kilomeetri ulatuses Läti piirist on kehtestatud puhvertsoon. Sellesse jäävates seakasvatusettevõtetes ja taludes tehakse loomade veterinaarkontrolli, samuti on tsooni keelatud loomade toomine ja sealt väljaviimine ilma järelevalveasutuse loata. Puhvertsooni jäävad kõik Valgamaa vallad, Võrumaal Antsla, Mõniste, Urvaste ja Varstu vald ning Karksi vald Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles