Türgi asepeaminister: naised ei tohiks avalikkuses naerda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bülent Arınçin
Bülent Arınçin Foto: SCANPIX

Türgi asepeaminister Bülent Arınçin pidas kõne, milles mõistis hukka televisiooni, mis noorsugu vaimselt ja moraalselt hävitab.

Asepeaministri arvates on türklased langenud moraalse korruptsiooni lõksu, edastab The Independent.

«Mehed ei tohi olla seelikukütid, vaid nad peavad hoolitsema oma pere eest. Naised peavad teadma, mida nad tohivad ja mida mitte. Naistel on ebasobiv avalikkuses naerda, naised ei tohi olla eelarvamustega ja naised peavad olema tagasihoidlikud,» teatas riigijuht.

Asepeaminister kutsus türklasi üles lugema koraani, et moraalne allakäik peatada.

«Kus on tänapäeval need tüdrukud, kes viisakalt punastavad ning pööravad pea ära, kui mehed neid vaatavad?» küsis Bülent Arınç.

Ta kritiseeris ka liigselt autodega sõitvaid ja bensiini kulutavaid kaasmaalasi ning naisi, kes pidevalt mobiiltelefoniga lobisevad.

Türgis toimuvad augustis presidendivalimised ning võimul oleva peaministri Recep Tayyip Erdoğani vastaskandidaat on Ekmeleddin İhsanoğlu, kes samuti on türklaste moraalse allakäigu teemal sõna võtnud.

Tema on aga Arınçile vastupidisel arvamusel.

«Naised peaksid avalikkuses rohkem naeratama ja naerma, sest meie riigis naerdakse üldse liiga vähe,» arvas poliitik Twitteris.

Türgit peetakse progressiivseks ja nüüdisaegseks, kuna seal on naistel rohkem õigusi kui teistes islamimaades.

Samas on riigis kasavanud naiste ja meeste palgavahe ning sundabielude ja perevägivalla juhtumite arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles