Paet: ebainimlik, et eksperdid ei pääse turvaliselt õnnetuspaigale

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Erik Prozes / Postimees

Välisminister Urmas Paet avaldas sügavat muret, et Hollandi ja Austraalia eksperdid ei pääse ikka veel Malaisia lennuki õnnetuspaigale Ida-Ukrainas oma tööd tegema, kuivõrd õnnetuspaiga läheduses käib lahingutegevus.

«Julgeolekuolukord Ida-Ukrainas on väga halb ning see takistab rahvusvaheliste ekspertide tööd, kelle ülesanne on otsida hukkunuid ja nende isiklikke esemeid,» ütles välisminister Urmas Paet.

Paet lisas, et on äärmiselt traagiline, et ekspertidele pole ikka veel võimalik tagada turvalist juurdepääsu õnnetuskohale. «Hukkunute säilmed ja isiklikud asjad peavad jõudma lähedasteni, sest see on inimlik ja vähim, mida teha tuleb,» lisas välisminister. 

Malaisia riikliku lennufirma reisilennuk lasti alla Ukrainas Venemaa piiri lähedal 17. juulil. Õnnetuses kaotas oma elu 298 inimest, kellest enamus olid Hollandi kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles