Tulevikus võib Türkmenistanis kergemini Eesti viisat taotleda

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türkmenistani noored
Türkmenistani noored Foto: SCANPIX

Välisministeerium on saatnud kooskõlastamisele eelnõu, millega tahetakse muuta Eesti ja Saksamaa viisaküsimustes esitamise kokkulepet, et lihtsustada Türkmenistanis elavate kolmandate riikide kodanike viisataotluste esitamist.

Eelnõu seletuskirjas seisab, et muutmise kokkuleppe kohaselt võivad Eesti välisministeerium ja Saksamaa Liitvabariigi saatkond edaspidi ametkondlike välislepingutega muuta välisesinduste loetelu, mille suhtes kokkulepet kohaldatakse. Vajaduse korral võib esindava riigi esindus võtta ühendust lähima esindatava riigi esindusega, et mitteametlikult infot vahetada ja konsulteerida.

Kehtivate rakenduskokkulepete kohaselt esindab Saksamaa Eestit Angolas (Luanda), Bangladeshis (Dhaka), Boliivias (La Paz), Botswanas (Gaborone), Côte d’Ivoire’is (Abidjan), Dominikaani Vabariigis (Santo Domingo), Ghanas (Accra), Jamaical (Kingston), Kamerunis (Yaoundé), Sri Lankal (Colombo), Sudaanis (Hartum), Trinidadil ja Tobagol (Port of Spain) ning Ugandas (Kampala).

Eelnõu esitatakse kooskõlastamiseks Siseministeeriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles