ÜRO peasekretär kutsus lõpetama lahinguid MH17 hukupaiga ümbruses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kutsus koheselt lõpetama igasuguse vaenutegevuse Malaisia reisilennuki allakukkumiskohas Ida-Ukrainas, et võimaldada rahvusvahelistele uurijatele takistamatu pääsu sündmuspaika.

ÜRO kõneisik Stephane Dujarric ütles kolmapäeval, et Ban on sügavalt mures, et uurijad ja kohtuarstide rühm ei ole saanud piirkonnas jätkuva vaenutegevuse tõttu katastroofipaika suunduda.

«Peasekretär kordas, et ohvrite säilmeid on veel leida ning ka võtmetähtsusega tõendid on veel seal,» ütles Dujarric. «Selle kohutava tragöödia ohvrite perekonnad väärivad juhtumi lõpetamist ja maailm nõuab vastuseid - rahvusvahelistel meeskondadel tuleb võimaldada oma tööd teha.»

ÜRO Julgeolekunõukogu on vastu võtnud resolutsiooni, milles nõutakse, et Malaysia Airlinesi lennu MH17 hukupaika kontrolli all hoidvad venemeelsed separatistid lubaksid alustada uurimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles