Kohus vaeb kinniste uste taga kupeldajatemaffia süüasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Harju maakohus arutab esmaspäeval kinniste uste taga lõbutüdrukute orjastamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises süüdistatavate kupeldajate kriminaalasja.

Kohus kuulutas aprillis protsessi kinniseks Põhja ringkonnaprokuröri Elle-Mai Vellingu taotlusel kahe kannatanu eraelu kaitseks.

Pärast süüdistusakti avaldamist ei tunnistanud ükski 17 süüdistatavast end kuritegelikku ühendusse kuulumises süüdi, kuid tunnistasid osasüüd kergemates kuritegudes.

Kuritegelikku ühendusse kuulumise, prostitutsioonile kaasaaitamise, alaealise lõbuärisse kaasamise ning orjastamise süüdistusega on kohtu all arvatavad jõugujuhid elukaaslased Aleksandra Petrenko (29) ja Sergei Gorbatšov (29).

Petrenko ütles toona kohtule, et «tüdrukud» töötasid lõbuäris vabatahtlikult. Gorbatšov ei tunnistanud end süüdi üheski kuriteos.

Veel on kohtu all kuritegelikku ühendusse kuulumise ja lõbuäri vahendamise süüdistustega väidetavad lõbumaja dispetšerid Julia Tuvikene (38), Larissa Baškir (41), Valentina Gorbatšova (51), Tatjana Mikson (52), Rimma Kristjuhan (61), Natalja Pärn (44), Oksana Semjonov (29) ja Tatjana Tšernikova (21) ning autojuhid Gennadi Rogožin (29), Andrei Krasnov (42), Aleksandr Gorbatšov (31), Ülo Kristjuhan (38), Ilja Vorontsov (28), Roman Soldatov (28) ja Pavel Povetkin (29).

Süüdistuse järgi korraldasid Petrenko ja Sergei Gorbatšov 2004. aasta jaanuarist kuni 2006. aasta kevadeni üle Tallinna kuues eri korteris lõbutüdrukute vahendamist, palkasid prostituute ning autojuhte ja dispetšereid.

Süüdistuse järgi vahendasid Petrenko ja Gorbatšov ka mitme alaealise lõbutüdruku teenuseid.

Samuti sundisid nad vägivalla ja ähvardustega enda kasuks töötama lõbutüdrukuid Tallinnas Paldiski ja Narva maanteel ning Sõle, Võistluse, Tööstuse ja Liivamäe tänaval asuvates korterbordellides.

Kriminaalmenetlust alustati 2006. aasta suvel ning sellele liideti juurde veel mitu samasugust kriminaalasja.

Kriminaalasja arutab kolmest kohtunikust koosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles