Venemaa ja Suurbritannia nokkisid teineteist Twitteris Ukraina teemal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ja Suurbritannia nokkisid teineteist Twitteris Ukraina teemal
Venemaa ja Suurbritannia nokkisid teineteist Twitteris Ukraina teemal Foto: AFP / Scanpix

Eile jõudis Venemaa ja Suurbritannia Ukraina teema arutamine läbirääkimislaua tagant sotsiaalmeediasse.

Twitteris nokkisid teineteist Venemaa välisministeeriumi esindaja ning Suurbritannia suursaadik ÜRO juures Mark Lyall Grant, edastab iltasanomat.fi.

Teemaks oli olukord Ukrainas ning Ukraina idaosas alla kukkunud Malaisia reisilennuk.

Venemaa välisministeeriumi esindaja edastas esmalt, et «Venemaa on andnud uurijatele kõik tema käes olevad andmed, mis võivad olla seotud õnnetuslennuki ja Ida-Ukraina olukorraga. USA vaid  loobib Venemaa aadressil vaid süüdistusi ning viitab sotsiaalmeedias levivale valeinformatsioonile».

Juurde oli pandud link Venemaa uudisteagentuuri Itar-Tass selleteemalisele loole.

Briti saadik ÜRO juures vastas: «See ei vasta tõele. Venemaa ei ole mitte mingit infot edastanud. Venemaa meedia saab esitada väljamõeldisi, kuid mujal neid ei usuta».

Ida-Ukrainas alla kukkunud Malaysia Airlinesi reisilennuki musti kaste uurivad Briti eksperdid. Brittide arvates peaks Euroopa Liit kehtestama Venemaale võimalikult karmid sanktsioonid, et see riik tõmbuks tagasi ning saaks aru, milleni poliitilised provokatsioonid ja propaganda lõpuks viia võivad.

USA luure andmetel tulistati Malaysia Airlinesi lennuk venemeelsete separatistide poolt alla. Mängus olevat ka Venemaa käsi, kuna separatistid said raketisüsteemi sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles