1. jalaväebrigaad alustab Tapa sõjaväelinnakus teenistust

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi jalaväepataljoni noored kaitseväelased Tapa õppekeskuses.
Kalevi jalaväepataljoni noored kaitseväelased Tapa õppekeskuses. Foto: Arvet Mägi/ Virumaa Teataja

Homme asuvad Tapa brigaadi koosseisus teenistusse suurtükiväe-, õhutõrje-, ja pioneeripataljon ning Viru jalaväepataljon.

Seni teenisid need pataljonid Kirde Kaitseringkonna alluvuses.

Sel puhul korraldab 1. jalaväebrigaad homme kell 10 Tapa sõjaväelinnakus piduliku rivistuse, kus Kirde Kaitseringkond annab üle ringkonna lipu kaitseliidule.

Ühinemine on märgilise tähtsusega kogu kaitseväe jaoks: möödunud aastal vastu võetud riigikaitse arengukava kohaselt läheb kaitsevägi 1. augustil üle uuele struktuurile, millega saab Eesti kaks peamist manööverüksust: 1. ja 2. jalaväebrigaadi.

Seniseid kaitseringkondade territoriaalkaitse ülesandeid hakkab täitma kaitseliit, pea kogu toetustegevust hakkab korraldama Pärnus paiknev toetuse väejuhatus.

Möödunud nädalate jooksul kolisid Paldiskist Tapale 1. jalaväebrigaadi staap ja allüksused. Paldiski linnakus jätkab teenistust Scoutspataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles