India politsei pidurdab laevakaitsjate vabanemist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures. Foto: Tairo Lutter

Indias kinni peetud laevakaitsjad ei saa riigist lahkuda, kuna selleks peab loa andma politsei, kes on aga üks süüdistajatest ning püüab protsessi venitada, rääkis Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi.

Eile pidi India kohus langetama otsuse, kas süüst vabastatud Eesti laevakaitsjatele tagastada passid, isiklikud asjad ja kautsjoniks makstud 2,5 miljonit ruupiat, kuid tegelikkuses tegi kohus eile ainult otsuse tagastada esimene aastavahetuse paiku makstud kautsjon ehk iga mehe kohta 10 000 ruupiat (123 eurot), vahendas ERR uudised.

Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi märkis ERR-i raadiouudistele antud intervjuus, et ei saa tänase seisuga meeste kojupääsemist kinnitada.

«Tegemist on selles mõttes paradoksaalse olukorraga, et kohus on otsustanud, et süüdistustel pole alust ja kaasus tuleks lõppenuks lugeda. Meestel on riigist lahkumiseks vaja politsei luba, kes antud hetkel on süüdistaja rollis ja sellega venitanud,» lisas suursaadik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles