Reisilennuk sai Tallinna lennuväljale maandudes kahjustada

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smartlynx lennuk maandumas Tallinna lennuväljale. Illustreeriv foto.
Smartlynx lennuk maandumas Tallinna lennuväljale. Illustreeriv foto. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Bulgaariast Tallinnasse naasnud Smartlynxi lennuki ES-SALi saba puudutas täna keskpäeval lennujaama maandumisrada, keegi lennuki pardal olnud inimestest vigastada ei saanud, teatas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Smartlynxi esindaja Jurgis Sedlenieks ütles, et lennuki saba sai kahjustusi, kuid õhusõiduk ruleeris turvaliselt terminali reisijate mahaminekuks.

«Burgast Tallinnasse saabunud Smartlynx Airlines’i lennuki saba sai maandumisel kahjustada. Lennuk jõudis ohutult terminali, kus reisijad õhusõidukist lahkusid,» ütles Sedlenieks. «Kõik reisijad ja lennuki meeskond on hea tervise juures ning kahjustada sai ainult lennuk. Hetkel hinnatakse kahjude suurust. Tulevastel lendudel kasutatakse asenduslennukit. Lennuki kaptenil on Airbus 320-ga kogemust üle 6000 lennutunni.»

Sedlenieks lisas, et intsidendi põhjustest ei ole võimalik enne uurimist rääkida, siiski märkis ta, et üks faktoritest võis olla ilm.

Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts ütles Postimehele, et tegu oli Bulgaariast Burgasest saabunud lennuga, mis maandus Tallinnas algselt planeeritud 10.15 asemel kell 11.52. Lennuki pardal oli tema sõnul 180 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

ERRi uudisteportaalile kinnitas ta, et maandumistingimused ja ka nähtavus olid maandumise momendil head.

Smartlynxi edasised lennud toimuvad ettenähtud aegadel asenduslennukitega. Juhtumi uurimisega tegeleb ohutusjuurdluse keskus.

Majandusministeeriumi ohutusjuurdluse keskuse juhata Jens Haug lausus, et tegemist on vägagi tagasihoidliku vahejuhtumiga ning ta pole kindel, kas see ohutusjuurdluse huviorbiiti jõuab. Ta lisas, et taolisi intsidente juhtub lennukitega küll suhteliselt harva, kuid see on midagi, mille vastu ollakse tavaliselt valmis.

Postimees palub lennuki pardal viibinutel või intsidendi pealtnägijatel saata fotosid ja emotsioone Postimehe vihjelingile, kuhu pääseb avalehe ülariba kaudu. Vihje võib saata ka otse aadressile vihje@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles