Terras andis Ühendkuningriigi maaväe ülemale kõrge autasu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja Ühendkuningriigi maaväe ülem kindral Sir Peter Wall.
Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja Ühendkuningriigi maaväe ülem kindral Sir Peter Wall. Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras autasustas täna Ühendkuningriigi maaväe ülemat kindral Sir Peter Walli kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest, mis on kaitseväe kõrgeim autasu.

Kaitseväega alates 2006. aastast Afganistanis koostööd teinud kindral Wall ültles, et saadud autasu kuulub sama hästi kõigile Helmandis võidelnud sõduritele kui talle ning kinnitas, et koostöö jätkub Afganistanis koos võidelnud riikide ühisjõudude loomise kavandamisega, vahendas kaitseväe peastaap.

«Oleme väga rahul, et Eesti on otsustanud olla osa loodavast Helmandis võidelnud riikide ühisjõududest,» ütles kindral Wall, «Ühendkuningriigi lugupidamine Eesti sõdurite vastu on väga kõrge. Teame, et saame teineteisele rasketel aegadel toetuda.»

Kindral Walli sõnul on ühisjõudude loomine praeguses rahvusvahelises olukorras aktuaalsem kui kunagi varem ning jõud toimiksid lisaks ühisoperatsioonidele ja õppustele ka heidutusena. Ühisjõudude loomisel moodustavad Helmandi koos võidelnud riigid Ühendkuningriigi juhtimisel üksuse, mis on võimeline osalema operatsioonidel ning viima läbi õppusi.

Septembris Walesis korraldataval NATO tippkohtumisel on kavas alla kirjutada lepe ühisjõudude loomise kavatsuse kohta. Kindral Wall külastas täna 1. Jalaväebrigaadi, kus kohtus brigaadiülema kolonelleitnant Aron Kalmusega ning asetas pärja Afganistanis langenud Eesti sõdurite mälestusmärgile.

Homme kohtub kindral Wall kaitseministeeriumi asekantsleri Taimar Peterkopiga ning asetab pärja kaitseväe kalmistule maetud briti kaitseväelaste mälestuseks. Kindral Wall on olnud Eesti kaitseväega seotud alates 2006. aastast, mil Eesti üksused alustasid koos briti relvavendadega teenistust rahutus Helmandi provintsis. Alates sellest ajast on ta aktiivselt arendanud koostööd Ühendkuningriigi ja Eesti maavägede vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles