Briti maaväe ülem: me ei unusta teid

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti maaväe ülem kindral Peter Wall.
Briti maaväe ülem kindral Peter Wall. Foto: Jaanus Lensment

Täna, kui intervjuu Postimehele oli juba lõppenud, ütles Briti maaväe ülem kindral Peter Wall, et tal on üks sõnum, mlle ta tahaks kindlasti Eesti rahvale ja kaitseväelastele edastada.

«Me oleme väga uhked meie kaitsesuhete üle, see tähendas meile väga palju tõeliselt rasketel aegadel,» sõnas ta. «Ja me ei unusta seda kunagi.»

Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras andis tuleval kuul erru minevale kindralile kaitseväe kõrgeima autasu – teenetemärgi lahinguliste teenete eest. Nagu Wall, kes auraha muuseas alles intervjuu käigus endale rinda kinnitas, tunnistas, oli see talle suur üllatus.

«See on suur au,» ütles kindral Wall. «Loomulikult pole see ainult mulle, vaid kõigile meie kaitseväelastele, kes töötasid koos ühise eesmärgi nimel sõjas, mida me 2006. aastal Lõuna-Afganistani minnes pidasime üsna ühemõtteliseks stabiliseerimismissiooniks, kuid mis osutus tõeliselt rängaks mässutõrjemissiooniks.»

Alles eile Kabuli ja üleeile Helmandit külastanud Walli sõnul on elu seal suhteliselt rahulik ja isegi jõukamaks läinud.

Euroopa muutunud julgeolekukeskkonna kohta ütles Wall aga: «Mulle tundub, et juhtriigid NATOs, kelle seas on Ühendkuningriik, peaksid andma väga selget kinnitust neile liitlastele, kes tunnevad end ohustatuna.»

Intervjuud Briti maaväe ülemaga loe laupäevasest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles