Kindlustusselts on seoses Sämi silla õnnetusega hüvitanud 40 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sämi sild pärast traagilist liiklusõnnetust.
Sämi sild pärast traagilist liiklusõnnetust. Foto: Meelis Meilbaum

Maanteeamet esitas Sämi sillale põhjustatud liikluskahjude hüvitamiseks kindlustusseltsile Gjensidige Baltic 101 256-eurose kahjunõude, millest Gjensidige on hüvitanud 40 000 eurot.

«Maanteeameti nõue kindlustusseltsile oli 101 256,08 eurot koos käibemaksuga. Kindlustusselts on hetkel hüvitanud 40 000 euro suuruse osa. Juurdemakstavad summad selguvad pärast juhtumi lõpuni menetlemist,» ütles BNSile Allan Kasesalu maanteeameti avalikkussuhete osakonnast. «Kindlustusselts menetleb juhtumit, ega pole veel lõplikku otsust summa osas langetanud.»

Gjensidige Baltic Eesti filiaali juhataja Raul Järve sõnul on kahjukäsitlusse kaasatud ehitusekspert, kes hindab maanteeameti esitatud nõudes sisalduvaid täiendavaid ehituskulusid.

«Loodame menetluse lõpetada lähiajal,» ütles Järve. «Liikluskindlustuse seaduse alusel ei hüvitata kahju, mis tekib seoses sellega, et liiklusõnnetuses kahjustatud vara ei saa kasutada. Sellisteks kuludeks võivad olla ümbersõidu korraldamise kulud, keskkonnakahjud või teistele varadele, näiteks kõrvalteedele tekitatud kahjud. Kui õnnetuse tagajärjel tekkinud kahjud on suuremad, kui katab liikluskindlustusleping, selgitatakse välja kahju tekitaja ja nõuded esitatakse temale. Selle liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on politsei algatanud uurimise, mille tulemus pole veel selgunud,» selgitas Järve.

Sämi silla liikluskõlbmatuks muutnud õnnetus juhtus 8. mail kella 23.55 ajal Sõmeru vallas Tallinna-Narva maantee 109. kilomeetril, kus DAFi poolhaagisega autorong sõitis remondis oleva silla teepiiretest läbi ja seejärel sillatammist alla, mille tulemusel purunesid silla kandetarindid.

Veoki roolis olnud 61-aastane Vladimir hukkus sündmuskohal. Veok oli tulnud Venemaalt ja selle koormas olid vineerplaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles