ÜRO kutsus vaenupooli taas üles humanitaarvaherahule Gazas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli mobiilsed suurtükid on juba pikka aega materdanud Gaza sektori tihedalt rahvastatud ala.
Iisraeli mobiilsed suurtükid on juba pikka aega materdanud Gaza sektori tihedalt rahvastatud ala. Foto: Reuters

ÜRO Julgeolekunõukogu kutsus neljapäeval taas üles humanitaarvaherahule Gaza sektoris.

Julgeolekunõukogu väljendas ühtlasi «sügavat pettumust», et korduvad üleskutsed vägivalla lõpetamiseks pole järgimist leidnud.

ÜRO inimõigusvolinik Navi Pillay mõistis varem päeval Iisraeli hukka rahvusvahelise õiguse «tahtliku eiramise» eest Gaza relvakonflikti vältel. Pillay mõistis hukka Iisraeli rünnakud kodudele, koolidele, haiglatele ning ÜRO hoonetele Gaza sektoris.

Euroopa Liit mõistis samuti neljapäeval hukka päev varem aset leidnud ÜRO kooli ja rahvarohke turu ründamise Gaza sektoris, kutsudes viivitamatult uurima tsiviilisikute lubamatut hukkumist. EL-i diplomaatiline teenistus nimetas ÜRO rajatistes varjupaiga leidnud süütute tsiviilisikute tapmist lubamatuks. EL avaldas sügavat muret katastroofilise humanitaarolukorra pärast Gazas ning kutsus mõlemaid pooli viivitamatult võimaldama humanitaarabi turvalist kohaletoimetamist.

Valge Maja hinnangul on vähe kahtlust, et Gaza ÜRO koolis 16 inimese elu nõudnud rünnakuga oli seotud Iisraeli suurtükivägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles