Ekspert: sinivetikas kaob tuulise ilmaga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinivetikas.
Sinivetikas. Foto: Postimees.ee

Tõenäoliselt piisab sinivetikate kadumiseks Eesti rannavetest mõnest tuulisemast päevast, arvas Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi asedirektor Georg Martin.

Tallinna Stroomi randa ja veel nelja Eesti randa on jõudnud ohtlikud sinivetikad, mis võivad halvasti mõjuda laste ja nõrgema organismiga täiskasvanute tervisel, kuid eriti ohtlikud on nad aga koduloomadele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Georg Martin rääkis, et kuna vetikamassi liikumine sõltub tuule suunast ja hoovustest, siis võib see soodsa tuulega sattuda ükskõik mis randa, mis on vähegi avatud avamerele.

Martini sõnul on raske ennustada, kaua vetikad randades püsivad, kuid tõenäoliselt piisab vetikamassi kadumiseks ka mõnest tuulisemast päevast.

Terviseamet soovitab hoiduda lastel, vanemas eas inimestel ja koduloomadel sinivetikatega veest eemale, täiskasvanutel aga loputada pärast ujumist mageda veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles