Muusikafestivalid metsasügavuses

Silvia Urgas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukemuru üks esinejatest on ööpäev läbi musitseeriv loodus ise.
Kukemuru üks esinejatest on ööpäev läbi musitseeriv loodus ise. Foto: Kukemuru Ambient

Sellel nädalavahetusel on Eestis kaks festivali, mille puhul on raske otsustada, kumb on vingem, asukoht või esinejad.

Põlva metsapõues ootab 1. ja 2. augustil muusikasõpru Intsikurmu festival, mis on oma lavale suutnud meelitada pea kõik Eesti indie ja kvaliteetpopi praegused suurnimed. Ühisnimetajaks võiks olla «ilusa muusika festival», kui see sõnakolmik juba Schillingu poolt võetud poleks.

Ürgse metsamassiiviga sulavad ühte muuhulgas Argo Valsi, Vaiko Epliku ja Kristjan Randalu, Chalice’i, Marten Kuninga, Gorõ Lana, Galvanic Elephantsi ja Liisi Koiksoni helid. Euroopa-tuurilt on Lõuna-Eestisse tagasi jõudnud Odd Hugo, õhtupimeduses tantsitavad rahvast näiteks Super Hot Cosmos Blues Band, Sibyl Vane, Phlox ja I Wear* Experiment.

Kohale tuleb ka välismaiseid külalisi: The Irrationals Soomest, Instrumenti Lätist ning kitarrist Eduardo Agni Brasiiliast. Intsikurmu festival toimub teist aastat järjest, varem peeti pidu Uue Ajastu Festivali nime alt.

Kellele Intsikurmu laululava aga liiga tsiviliseeritud paik tundub, leiab pelgupaiga Kukemuru Ambientilt. Intsikurmuga samal ajal toimuv kahepäevane ambient-pralle peidab end Pärnu jõe äärsel Kukemuru metsalagendikul, asukoht on umbes kümne kilomeetri kaugusel Türi linnast Pärnu suunas. Teist aastat toimuva festivali tänavune suurim nimi on 2. augustil esinev Norra ambient-kuningas Biosphere, kes looduskauneid kohti armastades esines 2006. aastal Leigo järvemuusikal.

Kaugelt põhjamaalt tuleb Järvamaale ka Islandi elektrooniline trio Stereo Hypnosis, välismaistest artistidest astub lisaks üles Eestis elav sakslane Christian M. Fisher.  Kodumaisteks esinejateks on Mari Meentalo ja Ivo Naries, Lotte ja Robert Jürjendal, Taavi Tulev, Epifolium ja Kaido Kirikmäe.

Lisaks toimuvad Kukemurrul töö- ja õpitoad. Kaia Karjatse viib gongi ja kristallkausside abil läbi kontsert-meditatsiooni, kunstnik Leho Rubis räägib mandalatest ja Okeiko korraldab mandalate joonistamise töötoa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles