Malaisia lennuki allakukkumispaigas asus tööle üle 60 väliseksperdi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaika Hrabove küla lähistel pole siiani korralikult eraldatud ning uurijad ei tea, kui palju adekvaatset infot sealt koguda õnnestub.
Õnnetuspaika Hrabove küla lähistel pole siiani korralikult eraldatud ning uurijad ei tea, kui palju adekvaatset infot sealt koguda õnnestub. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) teatas täna, et Malaisia lennuki allakukkumispaika Ukraina idaosas jõudis kohale üle 60 eksperdi, kes alustasid viivitamatult tööd.

Õnnetuspaigas alustasid tööd nii Austraalia, Hollandi ja Malaisia, kui OSCE rahvusvahelised eksperdid, kinnitas OSCE sotsiaalvõrgustikus Twitter.

Eile lasti rahvusvahelised uurijad lõpuks pärast pikki ponnistusi sündmuspaigale. Hollandi ja Malaisia uurijad pidid minema katastroofipaika uurima ka pühapäeval, ent siis takistas neid lahingtegevus Hrabove küla lähistel.

Nädalavahetusel kinnitasid kastastroofipaigas käinud isikud, et kõikide hukkunute maiseid jäänuseid pole endiselt põllult ära viidud. Uurijad ei saa ka kindlad olla, kuidas on ümber käidud asitõenditega. On teada, et lennuki osi on lõigutud, ent ei saa kindlalt väita, kas eesmärgiks oli asitõendite rikkumine või miski muu. 

Malaisia reisilennuk, mille pardal oli 298 inimest, neist suurem osa Hollandi kodanikud, kukkus Ida-Ukrainas Hrabove küla lähistel alla 17. juulil. Nii lääneriigid kui Ukraina on esitanud tõendeid, mis viitavad, et süüdlased olid ilmselt venemeelsed võitlejad, kes kasutasid Venemaalt saadud relvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles