Aita EKKM maale!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kuimeti 3D foto «Kohatu».
Paul Kuimeti 3D foto «Kohatu». Foto: Paul Kuimet

Tihtipeale räägitakse, kuidas kaasaegne kunst on inimestest võõrandunud või kunstielu pealinna- või keskustekeskne. Selles väites on omajagu tõtt ja Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum (EKKM) on otsustanud seda muuta.

Nii plaanitakse kolmeosalist rändnäituste tsüklit selle aasta lõpus ja järgmise alguses kolmes Eesti väikelinnas: novembris-detsembris Kuressaares, jaanuaris-veebruaris Raplas ja märtsis-aprillis Valgas. Kui projekt osutub edukaks, on plaanis seda jätkata ka järgnevatel talvedel.

Rändnäituse pealkiri on «Kohatu» Paul Kuimeti samanimelise foto järgi, mis kujutabki 3D fotol kohta nimega Kohatu. Lisaks Kuimetile osalevad projektis veel Kristiina Hansen & Johannes Säre, Flo Kasearu, Eve Kask, Marco Laimre, Tanel Rander , Tõnis Saadoja, Silja Saarepuu & Villu Plink ning John Smith.

Kureerivad Marten Esko ja Anders Härm. Näitusega kaasneb ka ulatuslik haridusprogramm, lisaks filmiseansid, vestlusringid, presentatsioonid jne. Samuti võib kunstnike nimekiri paigast paika liikudes pisut täieneda. Teele saadavad EKKMi aga getoräpparid Genka, Tommy Cash, Beebilõust ja Okym Riim, kes koos DJ Questi ja Paul Ojaga esinevad 8. augustil EKKMi räpi ja spoken wordi’ üritusel ja peol «Black Op».

Kõik Hooandjas rändnäitust vähemalt 12 euroga toetanud inimesed saavad peole tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles