Tallinnas maandumisel kahjustada saanud lennukit remonditakse Hollandis

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smartlynx lennuk maandumas Tallinna lennuväljale. Illustreeriv foto.
Smartlynx lennuk maandumas Tallinna lennuväljale. Illustreeriv foto. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Eile Bulgaariast Tallinnasse naasnud, ent maandumisel sabaga maad puudutanud Smartlynxi lennuki ES-SALi kahjustuste ulatus ja nende maksumus selgub Hollandis, kus lennukit parandama hakatakse.

Kuna lennuki kahjustused on väga spetsiifilise loomuga, siis Tallinna lennujaamas neid parandada ei saa. «Lennuk viiakse Hollandisse Voensdrichti lennujaamas asuvasse Fokkeri (Hollandi lennukitootmisettevõte -toim.) tootmishoonesse, kus lennuk kooskõlas Airbusi juhendiga parandatakse,» sõnas Postimehele Smartlynxi esindaja Jurgis Sedlenieks.

Ta lisas, et praegu on kahju suurust varalises mõttes veel vara hinnata. See selgub siis, kui kahjustused on üle vaadatud.

Sedlenieksi sõnul peaks lennuk taas reisijaid vedama hakkama 10. augustist.

Bulgaariast Tallinnasse naasnud Smartlynxi Airbus 320 tüüpi lennuki saba puudutas eile keskpäeval maandumisel lennujaama maandumisrada, keegi lennuki pardal olnud inimestest vigastada ei saanud.

Lennuki saba sai kahjustusi, kuid õhusõiduk ruleeris turvaliselt terminali reisijate mahaminekuks. Lennuki pardal oli 180 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles