Kreml: Obama ja Putini arvates pole Ukraina kriis kummagi riigi huvides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli hoonetekompleks.
Kremli hoonetekompleks. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama väljendas reedel telefonivestluses Vene riigipea Vladimir Putiniga muret Ukraina kriisi pärast, teatas Venemaa.

Kremli teatel olid riigipead üksmeelel, et praegune kriis ei vasta kummagi riigi huvidele.

Putin võttis teemaks sel nädalal lääneriikide kehtestatud sanktsioonid, öeldes, et need tekitavad tõsist kahju kahepoolsele koostööle ja rahvusvahelise stabiilsusele üldiselt.

Euroopa Liidu reedel jõustunud senisest karmimad sunnimeetmed, mis kinnitati pärast kuudepikkust kõhklust, on suunatud Venemaa panganduse, kaitsetööstuse ja energiasektori vastu.

Kremli sõnul olid Putin ja Obama telefonivestluses aga ühel meelel, et sõdimine Kagu-Ukrainas tuleb viivitamatult ja püsivalt peatada ning alustada poliitilist protsessi.

Kriisi lahendamiseks moodustatud Ukraina, Venemaa ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostöönõukogu Organisatsiooni (OSCE) kontaktgrupp saavutas reedel Valgevene pealinnas Minskis kokkuleppe kummaltki poolelt 20 sõjavangi vahetuse osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles