Eestisse tuleb 100 välisajakirjanikku

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päev enne referendumit kogunes paarsada ajakirjanikku omakaitseväelaste poolt turvatud Krimmi parlamendihoone juurde akrediteeringuid kätte saama. 15MAR14. Foto: ERIK PROZES / POSTIMEES
Päev enne referendumit kogunes paarsada ajakirjanikku omakaitseväelaste poolt turvatud Krimmi parlamendihoone juurde akrediteeringuid kätte saama. 15MAR14. Foto: ERIK PROZES / POSTIMEES Foto: ERIK PROZES/

Nädala jooksul kohtuvad noored 22 erinevast riigist pärit ajakirjanikud ja ajakirjandustudengid peaministri Taavi Rõivasega ning nad viiakse Haapsallu ja Tartusse.

Kuni 30-aastastele ajakirjanikele tutvustatakse Eesti ajalugu, välispoliitikat ja kultuuri. Samuti antakse ülevaade ühiskonna, e-riigi, ettevõtluse ja teaduse arengutest, vahendas välisministeerium.

«Soovime, et nädala jooksul Eestis nähtu innustaks ajakirjanikke siia tagasi tulema, Eesti inimeste ja siinsete ekspertidega edasi suhtlema ning inspireeriks meie riigiga seotud sündmusi edasises rahvusvahelises meediatöös jälgima,» ütles välisminister Urmas Paet.

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud noorte ajakirjanike õppeprogrammi «100 sõpra» käigus toob välisministeerium koostöös Riigikantseleiga Eestisse nelja aasta jooksul kokku 100 noort ajakirjanikku ja ajakirjandustudengit.

Nädala jooksul Eestit külastavad ajakirjanikud on kutsutud koostöös Eesti saatkonnaga Hiinas, Tšehhis, Taanis, Soomes, Prantsusmaal, Saksamaal, Ungaris, Iisraelis, Itaalias, Jaapanis, Lätis, Leedus, Hollandis, Norras, Poolas, Portugalis, Venemaal, Hispaanias, Rootsis, Türgis, Ühendkuningriigis ja Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles